tisdag 15 mars 2011

Blomkål osv...

En grej som är himla gott OCH nyttigt är blomkål.
Gott att äta rakt av som det, gott med dip istället för,
vad är de det kallas, fredagsmyset, ja just det, chips.
Även himla gott att koka och äta med skirat smör eller skinksås.

Min senaste favorit är mos eller puré.


  1. Dela i lagom stora buketter. 
  2. Koka ca 10 minuter i lätt saltat vatten. 
  3. Häll av nästan allt vatten och kör med stavmixer till ett fint mos.
  4. Smaka av med salt & peppar. Riv i lite fin parmesan. 
  5. Klart!
  6. Supergott till panerade zuccini-skivor. 

PS; Gör INTE som jag och tänk att det näringsrika blomkålsavkoket nog är jättebra för växterna därhemma. Jag kan inte med ord beskriva hur illa det luktar om krukväxterna, eller hur lång tid det tog att lista ut vad det var som stank! Stackars Elias fick bära skulden rätt länge....