onsdag 10 april 2013

Vardagsmat


Soppa på sötpotatis

4 port
3 sötpotatisar
1 vitlöksklyfta
1 msk cocosfett
1,5 l vatten
1 msk ekologisk buljong
salt & peppar

Skala och skär i mindre bitar. 
finhacka vitlöken.
Fräs i cocosfett. 
Häll på vatten och buljong. 
Koka i ca 10-20 minuter, tills allt är mjukt. 
Mixa till en slät soppa. 
Smaka av med salt & peppar. 
Toppa med frön och nötter du gillar. 

Sötpotatis ska egentligen inte jämföras med vanlig potatis 
eftersom det inte är någon potatis. Den är fullproppad med antioxidanter 
vilket gör den till ett bättre val jämfört med vanlig potatis. 
Den är rik på vitamin E, C och betakaroten och mineraler 
som järn, koppar, kalium och folat.

Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler som skadar våra celler. 
Sötpotatisen är även ett livsmedel som fungerar 
antiinflammatoriskt vilket ger skydd mot många vällevnadssjukdomar.