lördag 19 februari 2011

Det perfekta ägget

Jag har först nu fattat poängen med att ta tid på äggen när de kokar.
Har tidigare gjort som Sanna skrev på FB häromdan; slängt ned äggen i en kastrull och gått och gjort något annat. När vattnet sen är borta, är äggen med stor sannorlikhet klara :)
På sistone har jag dock fått blivit sugen på perfekt kokta ägg. Inte lösa och rinniga såklart, blä! Men inte heller så där tråkigt hårdkokta så att gulan nästan är grön. Nej, perfekt kokta med lagom mjuk gula. Mmmm...
Plötsligt blir äggkokningen en konst. Tidtagning och teknik för att komma fram till ett sätt att få dem perfekta varje gång. Idag blev en fullträff. Kallt vatten i kastrullen med äggen i från början. Plattan på 6:an och timern på 12 minuter. Fast sen tog jag av kastrullen 30 sekunder tidigare, så timern på 11.30 nästa gång då. Perfekt!