onsdag 16 januari 2013

Pastafri lasagne

Den här är jättegod!

Fräs skivade champinjoner, vitlök och lite bladpersilja 
i olivolja. Tillsätt ekologisk kravfärs, gärna närproducerad. 
Ca 400 g. 
Tillsätt även sojaböner (eller andra bönor el linser) samt
en burk krossade tomater. Salta och peppra. 

Grunda en ugnsform med lite olivolja. 
Skär på längden två zuccini och en aubergine. 

Riv en bra ost, typ parmesan, 
och blanda med lättcremefraishe 5 dl. 

Lägg zuccini i botten. 
På med hälften av köttfärsen. 
På med hälften av ostblandningen. 
På med aubergine. 
Åsså resten av färsen. 
Resten av ostblandningen
och till sist strimlor av aubergine. 
Toppa med lite olivolja, flingsalt och svartpeppar. 

In i ugnen i ca 15 minuter  på 200 grader = klart!

Servera med massor av råriven vitkål.