torsdag 14 juli 2011

Eko

En tjej som jobbar här hos Nikis föräldrar
jobbade tidigare på en plantage. 
Hon berättade att man varje dag gick runt och 
försåg grödorna med en dos hormoner. 
För att de skulle växa sig stora och fina. 
Förekomsten av ofrivillig barnlöshet bland kvinnorna 
på plantagen var hög. Antalet cancerfall likaså.
Tanken på att mat som vi äter dagligen, behandlas 
på det här viset, får mig att känna ännu starkare för 
ekologiskt & kravodlat. 
Vad är poängen med att äta frukt & grönt, 
om de är fulla av hormoner och diverse bekämpningsmedel, 
för att se snygga ut i butiken?
Aisa själv skulle aldrig äta dessa grödor utan odlar allt själv på sin tomt. 
Nikis föräldrar likaså. I terasserna utanför huset växer det så det knakar. 
Det mesta som behövs dagligen, växer där. Helt naturligt. 


Apelsinerna ser ut så här vid denna tid på året. 


Kumquat. Goda som de är eller som marmelad.


Solmogna tomater doftar mmmmmm.....


Gurka.


Omogna tomater.


Vindruvor.


Basilika. 
Även potatis, sparris, pumpa, zuccini, kronärtskocka, broccoli, citroner, lime, mm...