måndag 13 augusti 2012

SEX BÄSTA KOMIGÅNG-TIPSEN


Det är dags nu - att komma igång. 
Alla VET att de borde. Alla VET att det är bra; riktigt bra. 
Frågan är bara, HUR och på vilket sätt?
Här kommer några riktigt bra och proffsiga tips:

1. Sätt upp mål. Precis som när du hoppar in i bilen och vrider om nyckeln för start, behöver du en destination. Hur blir det annars? Om du kör iväg med bilen utan en aning om vart du ska, när du vill komma fram och vilken väg du ska ta? Tänk efter och känn efter - vad vill Du? Se till att målen du sätter upp är Dina egna; inte grannens, partnerns eller kompisens. Vad vill Du? Inte vad "borde" du, utan vad vill du? Vad tycker du är roligt, motiverande och viktigt? Skriv ner! 
2. Hitta en rutin. Träning bör vara roligt; så roligt som möjligt. Men i grund och botten, ställt till hur viktigt det är för vår hälsa och vår framtid, kan det också vara som att borsta tänderna. Inte alltid superkul. Men något vi gör utan att ens fundera så mycket på det. För om vi inte gör det, blir det smärtsamt & i längden dyrt. Precis som vi har en tandborstningsrutin bör vi ha oss en träningsrutin. Något du inte funderar så mycket över, det ska bara göras. JUST DO IT! 
3. Less excuses. Fundera inte så mycket, när du väl bestämt dig. Är du sjuk så är du sjuk och ska såklart inte träna. Men annars är det bara att hålla sig till sin uppsatta rutin med målen klart i sikte. Ständiga funderingar kring om du "känner för det", "tycker det är jättekul", "har haft så mycket ändå", "kanske har lite ont i halsen" etc, kommer inte att hjälpa. Skippa dessa eftertankar. Så småningom kommer hela ditt system ställa in sig efter hur skönt och bra det känns att träna; du blir lätt beroende och det går lättare att längta till träningen. 
4. Minsta motståndets lag. Att träna bör vara roligt; så roligt det går i alla fall, annars blir det tufft. Vet du inte vad du tycker är roligt så får du testa dig fram. Ett tips är att du skriver ner allt sådant som du tycker är kul, alltså inte träningsrelaterat utan saker i allmänhet. Se sedan om något av dina intressen inte kan förvandlas till en träningsform. Typ om du gillar att gå ut och dansa med tjejkompisarna kanske zumba kan vara perfekt för dig. Om du älskar musik, se till att skafa dig bra hörlurar och en riktigt skön spellista. 
5. Vidga din vyer med variation. Allt blir i längden enformigt. Dessutom får du mindre ut av din träning om du kör samma program och samma pass vecka ut & vecka in. Våga regelbundet vidga dina vyer med helt nya inslag i din träning; testa ett nytt pass, typ dans, yoga, spinning eller box. Anlita en PT för att regelbundet uppdatera ditt program utefter vart just Du befinner dig i din utveckling. Genom att regelbundet testa nytt, håller du dig inspirerad & motiverad. 
6. Spara på lyckorus. Den där lilla stunden som kanske infaller efter ett avklarat pass, under en löprunda som äntligen känns bra eller på ett euforiskt danspass, DE är dina skatter, din väg till en regelbunden träningsmänniska. Ta tillvara på dessa stunder och förstärk dem genom att verkligen lägga märke till hur det känns, hur det doftar, smakar, låter, ser ut i stunden. Gör dig själv ett intensivt och färgstarkt minne att ta fram när det som bäst behövs. Gör dig många! Snart behöver du inte "plocka fram dem" - de kommer av sig själv!


"Aint no luck to it - just skills and willpower."