torsdag 23 juni 2011

Kladdipajkaka

Varje sommar har jag ett favoritrecept som jag liksom lär mig utantill. 
Bara för att jag bakar det så ofta. 
Just nu är det den enklaste, snabbaste och godaste kladdkakan. 
Eller, kladdipajkaka som barnen säger.


100g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
2 ägg

Smält smöret. Rör ner alla torra ingredienser
och rör till sist ner två ägg. 
Häll ner i smord form och 
baka i ugnen i ca 20 minuter på 175 grader. 
TRICKET är att ta ut i tid, så att mitten av kakan är lös.
Bäst blir det ju när konsistensen är som bilden ovan; 
krispig yta och kladdig mitt. 
Mmmmm....
Jag har bakat två kladdipajkakor till midsommar
och tänker servera med grädde och jordgubbar.