måndag 13 augusti 2012

Middag

Till middag lagas vegetarisk gryta med ekologiskt råris.
Till det en färgglad sallad.
Inte alla dagar blir salladen såååå vacker och sååå närodlad som idag. 
Anna-Lenas polkabetor, odlade med kärlek
pryder salladen i kväll. Happy eating :)


Recept vegogryta
4-6 portioner, beroende på vem som äter och hur hungrig man är :)

  • ca 3 dl eko röda linser
  • Ett paket eko krossade tomater
  • En burk eko kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • ekologisk grönsaksbuljong
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 2 morötter
  • 1 sötpotatis
  • 2-3 msk curry
  • salt
  • solrosolja/rapsolja
Hacka zucchini, morötter och sötpotatis. Hacka lök, vitlök och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn. Tillsätt de övriga grönsakerna, linserna, vattnet, kokosmjölken, de krossade tomaterna och buljongen. Låt sjuda under omrörning tills linserna är mjuka och det blivit en tjock gryta. Stäng av värmen och låt svalna något. Smaksätt med salt och ev. mer curry.
Servera med råris och sallad.