Idag var VAB dag med feber-flicka.
Eller, hon hade feber igår.
Idag var hon pigg som en mört!
Men det ska ju vara en feberfri dag hemma,
så då tog vi det.
Därför fick vi börja dagen med att klättra efter äpplen.
Sen var vi in till Uppsala en vända för att fixa några ärenden.
När vi kom hem, tog vi tag i äpplena igen.
Äppelkaka!
När vi höll på med det, slog det mig att jag undrar
varför jag aldrig köpt en äppel-urkärnare förr?
Hur bra som helst.
Enkel, vanlig sockerkaka med sensommar-äpplen:
100g smör
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
4 äpplen
socker & kanel
Blanda smör & socker.
Rör i bakpulver och ägg.
Tillsätt mjöl & mjölk.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Mixa äpplena med socker & kanel.
Häll smeten i smord form.
Tryck ner frukten i smeten.
Grädda i ugnen i 175 grader i 45 minuter.
Njut i sensommaren :)
(Och om du sedan får dåligt samvete för de extra kalorierna,
kom till form och bekymra dig inget mer.
Hos oss behövs de extra kalorierna,
för att orka med alla fantastiskt roliga och bra
träningspassen.)